Tko može pohađati tečaj irskog stepa?

Naši tečajevi su namijenjeni mladim ljudima od 13 do 30 godina zainteresiranim za aktivno bavljenje plesom. Kroz programe početnog i naprednog tečaja educiramo plesače kako bi mogli proći audiciju te se pridružiti trupi koja redovito sudjeluje na nastupima i natjecanjima te na taj način prezentira PS Celtic Fantasy te irsku kulturu.

Kakve plesače tražimo za grupu?

​​

​Predane i pouzdane plesače koji će redovito dolaziti na probe i kojima je cilj što bolje ovladati ovom prekrasnom vrstom irskog plesa i to prezentirati na nastupima i natjecanjima.

Što mogu očekivati?

Na našim tečajevima pažnja se posvećuje svakom pojedinom plesaču i razvija ga se sukladno njegovim sposobnostima. Naš stručni kadar prije svega je iskusan i educiran tim mladih ljudi na čijoj se ljubavi gradila plesna kultura irskog stepa u Hrvatskoj. Stoga ako se odlučite upisati tečaj, možete biti sigurni da ste u najboljim rukama.

Kakvu odjeću/obuću trebam imati?

Za probe vam je potrebna udobna i lagana odjeća koja vas neće sputavati. Bilo bi poželjno da je uska i elastična kako nebi došlo do zapinjanja prilikom izvođenja određenih figura.

 

​Od obuće su vam potrebne mekane šlapice poput jazzerica ili baletanki za soft shoe tehniku. Za hard shoe tehniku mogu poslužiti tenisice koje ne zapinju. Kroz napredni tečaj, odnosno prilikom prolaska audicije plesači trebaju nabaviti original cipele za irski step, soft shoes i hard/heavy shoes.

 Struktura plesne edukacije

Više puta godišnje održavaju se dva stupnja tečaja, početni i napredni. Nakon završenog početnog tečaja, polaznik može upisati napredni tečaj. Po završetku naprednog tečaja polaznik ima pravo pristupiti audiciji na kojoj se provjerava naučeno znanje, smisao za ritam i kombinaciju koraka. Ukoliko polaznik zadovolji kriterije koji su potrebni, ima pravo priključiti se B grupi. B grupa sastoji se od plesača različitih razina znanja ali s vremenom i ponajviše trudom, od svakog pojedinog ''neiskusnog'' kandidata izgrađujemo kvalitetnog i samouvjerenog plesača kojeg će plesno iskustvo stečeno unutar našeg plesnog studija uzdignuti u svakodnevnom životu, a pogotovo u okruženju ljubitelja irske glazbe i plesa. Na početnom tečaju kandidate upoznajemo s različitim tehnikama irskog plesa, dok na naprednom tečaju usavršavamo osnove, pripremamo ih za audiciju i ulazak u grupu. 

Početni tečaj: 6 tjedana

Napredni tečaj: 11 tjedana

Termini tečaja: UTORAK I ČETVRTAK OD 21 DO 22H

Celtic Fantasy - School of Irish Dance * CLRG licencirana plesna škola za djecu i mlade s rekreativnim programima za sve uzraste *              Ostrovička 1, 10000 Zagreb

Prva i jedina plesna škola u Hrvatskoj specijalizirana za irske step plesove.

 Uvjeti korištenja © 2019 * Celtic Fantasy - School of Irish Dance